Over ons

Bij ons staan goed luisteren en duidelijke communicatie centraal zodat wij samen met u een weloverwogen beslissing kunnen nemen over de behandeling van uw dier. Het welzijn van uw huisdier staat hierin centraal.

Veterinair Centrum Zeist

In 2016 heeft Monique Schwencke Veterinair Centrum Zeist opgericht, met als belangrijkste uitgangspunten dat eigenaren en dieren zich goed geholpen voelen en het welzijn van het dier op nummer één staat. Op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan het welzijn van huisdieren, die zo’n belangrijke rol spelen in het leven van veel mensen.

Wij hechten er zeer veel belang aan dat mensen zich gehoord voelen en dat wij samen met de eigenaar zoeken naar de beste behandeling voor iedere individuele patient; want die verschilt per situatie en per dier. Veterinair Centrum Zeist werkt alleen op verwijzing van collega dierenartsen en is een zelfstandige kliniek, die niet verbonden is aan een keten.

Ons team

Monique Schwencke

Specialist orthopedie- chirurgie

Al voor haar opleiding diergeneeskunde ontdekte ze door het meelopen bij verschillende dierenartsen vanaf 14 jarige leeftijd dat haar passie lag in de vakgebieden orthopedie en chirurgie. De combinatie van de praktische aanpak en het oplossen van ingewikkelde problemen maakt dit vakgebied buitengewoon uitdagend. Daarnaast is het persoonlijke contact met eigenaren en hun dier een belangrijke factor voor haar in dit prachtige beroep.

Na het afronden van de studie diergeneeskunde in Utrecht met de richting gezelschapsdieren in 2005 heeft Monique korte tijd als eerstelijnsdierenarts gewerkt waarna zij gedurende 4 jaar werkzaam is geweest op de faculteit diergeneeskunde en de specialistenopleiding chirurgie heeft gevolgd (geen ECVS diplomate) waardoor zij zich volledig heeft toegelegd op de orthopedie, weke delen chirurgie en neurochirurgie. Zij heeft tijdens haar studie en verdere opleiding meegewerkt aan diverse wetenschappelijke onderzoeken. Na de opleiding heeft zij als chirurg bij verschillende klinieken gewerkt en zich verder gespecialiseerd in deze vakgebieden middels diverse nationale en internationale nascholingen.

AOVet, Master course Limb deformitiesDavos2022
AOVet, Master course How to avoid, recognize and manageDavos2022
Complications in Small Animal fractureCremona2022
Vetami; electro- en laserchirurgie (incl practicum)Kerk-Avezaath2022
Digiredo: 2 jaar durend management cursus voor praktijkeigenarenSoest2022
ESVOT virtual congressOnline2021
Neurosurgery courseCremona2021
Vet in Business workshopGent2020
Artrex, Advanced TPLO courseMünchen2019
Radcon, Opfriscursus voor toezichthoudend medewerker stralingsbeschermingHouten2019
Woumarec, Cursus wondbehandeling gezelschapsdierenEmmeloord2018
WVOC World Veterinary Orthopedic CongressBarcelona2018
URcoaching, coachend leidinggeven en begeleidenUtrecht2018
AOVet, discussion of controversial topicsOnline2018
Chirurgie van de urinewegen en het belang van een urethrocytoscopieUtrecht2017
ESVOT cursus CBLOWenen2017
ESVOT Wetlab Canine elbow & shoulder arthroscopy training courseWenen2017
AOVET Master Course-special Focus on Small and Toy breed dogsDubrovnik2017
Voorjaarsdagen congresDen Haag2017
Wervelkolom aandoeningenUtrecht2017
RegiobijeenkomstUtrecht2016
ESVOT congresLondon2016
Voorjaarsdagen congresDen Haag2016
Arthrex patella luxation courseNunspeet2015
ESVOT congresVenetië2014

Genome-wide survey indicates involvement of loci on canine chromosomes 7 and 31 in patellar luxation in Flat-Coated Retrievers.
Lavrijsen IC, Leegwater PA, Wangdee C, van Steenbeek FG, Schwencke M, Breur GJ, Meutstege FJ, Nijman IJ, Cuppen E, Heuven HC, Hazewinkel HA.
BMC Genet. 2014 May 28;15:64.

Soft tissue artifact in canine kinematic gait analysis.
Schwencke M, Smolders LA, Bergknut N, Gustås P, Meij BP, Hazewinkel HA.
Vet Surg. 2012 Oct;41(7):829-37.

Osteochondrosis dissecans of the tarsus in Labrador Retrievers: clinical signs, radiological data and force plate gait evaluation after surgical treatment.
van der Peijl GJ, Schaeffer IG, Theyse LF, Dijkshoorn NA, Schwencke M, Hazewinkel HA.
Vet Comp Orthop Traumatol. 2012;25(2):126-34.

Morphological measurements for arthrosis risk in elbow dysplasia: a new method?
Schwencke, W. E. van den Brom, H. A. W. Hazewinkel.
Vet Comp Orthop Traumatol. 2004; 4: 225-232.

[Waltham Award 2003 for evaluation of new screening method to diagnose elbow dysplasia].
Tijdschr Diergeneeskd. 2003 Jun 1;128(11):361. Dutch.

Paul van der Heijden

Dierenarts en chirurg

Paul is al vanaf de oprichting van onze kliniek nauw betrokken. Met meer dan 40 jaar ervaring als dierenarts, waarvan al meer dan 15 jaar als zelfstandig chirurg door heel Nederland, biedt hij ca 1 dag per week en in vakantieperiodes zijn waardevolle ondersteuning.

Tjitte Reijntjes

Dierenarts

Tjitte studeerde in 2008 af in Utrecht. Hij volgde vervolgens een roulantschap chirurgie bij de afdeling gezelschapsdieren van 2 jaar. Gedurende deze tijd deed hij onderzoek naar huidflappen, uiteindelijk resulterend in het boek Reconstructive Surgery and Woundmanagment, o.a. met Jolle Kirpensteijn. Daarna ging hij een aantal jaren de praktijk in om daarna een tijd als chirurg in Duitsland te werken. Vervolgens combineerde hij het docentschap chirurgie aan de UU met een baan in de praktijk. Na een pauze van een jaar voor een wereldreis ging hij weer aan de slag als spoedarts bij het MCD in Amsterdam en recent weer als dierenarts bij Veterinair Centrum Zeist.

Nicole Hoogeveen

Dierenfysiotherapeut, Chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heeft Nicole in 2014 haar droom waargemaakt en is zij afgestudeerd als dierenfysiotherapeut. Direct na haar opleiding is zij zich verder gaan ontwikkelen. Inmiddels is zij tevens chiropractor en heeft zij zich bekwaamd in dry needling en fascia massagetechnieken.

Paula Avezaat

Dierenfysiotherapeut

Paula wilde van kinds af aan al met dieren werken. Na haar studie fysiotherapie heeft zij in 2019 de aanvullende opleiding tot dierenfysiotherapeut afgerond. Ze heeft bij verschillende dierenklinieken ervaring opgedaan en werkt sinds 2022 parttime bij Veterinair Centrum Zeist. Haar interesse ligt bij het begeleiden van de revalidatie van dieren na een orthopedische ingreep. Op de maandag is Paula standaard bij ons werkzaam en zo nodig ook op andere dagen.

Jil de Graaf

Dierenfysiotherapeut, Chiropractor

In 2015 is Jil afgestudeerd als humaan fysiotherapeut. Na enkele jaren ervaring opgedaan te hebben in het werkveld is ze in 2018 gestart met de opleiding dierfysiotherapie. Door de coronapandemie was er een lichte vertraging, maar in september 2020 heeft ze haar examens behaald en kon ze met haar droomberoep beginnen! Aangezien je nooit uitgeleerd bent, volgt Jil diverse bijscholingscursussen. Zo heeft ze o.a. de opleiding veterinaire chiropractie voor gezelschapsdieren begin 2023 afgerond. Jil werkt vanuit verschillende locaties en sinds november 2023 is ze ook werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Hier is ze op de donderdag aanwezig. Jil vindt het fantastisch om met dieren te werken, maar wat ze ook erg mooi vindt aan het vak is om eigenaren erbij te betrekken en inzicht te geven in (de klacht van) hun dier.

Lisanne van Lint

Paraveterinair

Lisanne is bij ons werkzaam als paraveterinair. In 2016 heeft ze haar opleiding afgerond aan het Groenhorst college in Barneveld, daarna heeft Lisanne ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk. Al snel kwam ze erachter dat haar interesse meer bij de tweedelijns zorg ligt. De diversiteit aan behandelingen en operaties is wat Lisanne erg interessant vindt. Naast het assisteren bij de operaties kunt u haar vinden bij de balie en houdt zij zich bezig met het voorraadbeheer van de praktijk. In 2021 en 2022 heeft zij succesvol meerdere nascholingen in anesthesie afgerond waardoor zij zich ‘senior anesthesie-assistent’ mag noemen.

Nikki Thimister

Paraveterinair

Nikki is in juni 2020 afgestudeerd als Paraveterinair aan het Aeres MBO in Barneveld. Nikki heeft stage gelopen bij Veterinair Centrum Zeist en heeft daarna ca 1,5 jaar in een eerstelijnskliniek gewerkt. Daarna is ze bij Veterinair Centrum Zeist komen werken om zich verder te ontwikkelen in de tweedelijns diergeneeskunde. In de operatiekamer voelt ze zich thuis en zij volgt momenteel een aanvullend opleidingstraject voor anesthesie assistent. Ze vindt het erg prettig om samen met haar collega’s te zorgen dat alles goed verloopt en dat zowel de dieren als de eigenaren zich op hun gemak voelen.

Brenda Kuiper

Paraveterinair

Eind 2021 heeft Brenda tijdens haar opleiding bij ons stage gelopen. Direct hierna is ze bij ons blijven werken en in juli 2022 heeft Brenda haar opleiding tot paraveterinair bij Aeres training centre Barneveld afgerond. Brenda is met veel plezier werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Ze wil zich verder ontwikkelen richting radiologie en anesthesie; waar zij inmiddels al aanvullende nascholing in heeft gevolgd. Tijdens het werk vindt Brenda het erg belangrijk om extra aandacht te besteden aan het op het gemak stellen van uw huisdier. In haar vrije tijd is ze voornamelijk in het bos te vinden met haar beagle Silco.

Laura van den Hazel

Paraveterinair

Laura heeft in 2016 haar opleiding paraveterinair afgerond, daarna heeft ze zes jaar in een eerstelijns kliniek gewerkt. Toen al vond ze het assisteren bij operaties en alles wat daarbij komt kijken het meest interessant. Het werk bij Veterinair Centrum Zeist sluit daar mooi op aan. De combinatie met mensen én dieren werken en het feit dat elke dag anders is, maakt dat ze dit werk erg leuk vindt. In haar vrije tijd is ze vaak buiten te vinden en houdt ze van koken.

Tessa van Kernebeek

Diergeneeskunde student

Tessa is sinds 2022 is werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Zij helpt op zaterdag met het opruimen en schoonmaken van de praktijk en biedt regelmatig een helpende hand doordeweeks als haar studie dat toelaat.

Freya van Koten

Praktijkondersteuner

Freya is in 2004 afgestudeerd als dierenarts, en heeft de eerste jaren met veel plezier gewerkt bij Dierenkliniek Deventer als all-round dierenarts. Het is een prachtig en afwisselend beroep maar ook een beroep met wisselende werktijden wat helaas niet goed te combineren bleek met een gezin met twee kinderen die een extra zorgvraag hebben. Na een aantal jaren als ‘mantelzorger’, is Freya sinds de oprichting van Veterinair Centrum Zeist betrokken en biedt zij naast administratieve ondersteuning ook ondersteuning in het personeelsbeleid; goed te combineren met een soms uitdagend gezin, en toch dicht bij de diergeneeskunde.

Scroll naar boven