Ons team

Monique Schwencke, Dierenarts en Eigenaar VetCZ

Zoals voor veel dierenartsen geldt; ik wilde al dierenarts worden vanaf zeer jonge leeftijd. Mijn hele jeugd en studietijd werkte ik als assistente in verschillende praktijken en raakte ik steeds meer overtuigd van het feit dat ik dierenarts wilde worden. Het vak is zo ontzettend breed dat ik tijdens mijn studie al besloot dat ik mijzelf wilde specialiseren in een deelgebied.

Na mijn afstuderen in 2005 als dierenarts gezelschapsdieren ben ik vier jaar werkzaam geweest aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Daar heb ik een deel van de specialistenopleiding chirurgie – orthopedie gevolgd en veel ervaring opgedaan in deze vakgebieden. Daarna ben ik in verschillende klinieken werkzaam geweest en heb ik mij door het volgen van diverse cursussen in binnen en buitenland verder bekwaamd.

foto MONIQUE

Anna Polderman-van Hengel, Dierenarts echografie

 

Paul van der Heijden, Dierenarts

Paul van der Heijden werkt binnen Veterinair Centrum Zeist als waarnemend chirurg.

Nicole Hoogeveen, Dierfysiotherapeut, chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heb ik in 2014 mijn droom waargemaakt en ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut.
Dierfysiotherapie is net als humane fysiotherapie gericht op problemen en klachten van het bewegingsapparaat, zowel bij pees, spier of gewrichtsproblemen. Fysiotherapie kan ingezet worden bij revalidatie na operatie, blessure, maar ook bij neurologische problemen of preventief in de vorm van sportbegeleiding.
Hier in de praktijk werk ik nauw samen met Monique, om de revalidatie na operaties te bespoedigen. Maar ook patiënten van buitenaf zijn hier welkom voor fysiotherapie.

Lisanne van Lint, Paraveterinair

Lisanne is bij ons werkzaam als paraveterinair, ze is hier begonnen in augustus 2020. In 2016 heeft ze haar opleiding afgerond aan het Groenhorst college in Barneveld, daarna heeft Lisanne ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk. Al snel kwam ze erachter dat haar interesse meer bij de tweedelijns zorg ligt. De diversiteit aan behandelingen en operaties is wat Lisanne erg interessant vindt. Naast het assisteren bij de operaties kunt u haar vinden bij de balie, assisteert ze bij de echo’s en houd ze zich bezig met de voorraadbeheer van de praktijk.

Mariëlle Koudijs, Paraveterinair

Mariëlle is sinds 2021 met veel plezier bij ons werkzaam als paraveterinair. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan het Groenhorst College in Barneveld. Mariëlle heeft voordat ze bij Veterinair Centrum Zeist kwam werken 5 jaar ervaring in een eerstelijnskliniek en 2 jaar ervaring in een tweedelijnskliniek opgedaan. Tweedelijnszorg heeft voor Mariëlle grote interesse door de afwisseling van interessante operaties en behandelingen. Geen enkele dag is het zelfde. Mariëlle is zowel achter de balie als in de operatiekamer te vinden.

Anne van Gils, Diergeneeskunde student

Anne heeft in 2020 haar bachelor diploma diergeneeskunde behaald aan de faculteit Utrecht en is sindsdien bezig met haar master in de richting gezelschapsdieren. Sinds 2020 is ze werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist om regelmatig te assisteren bij werkzaamheden rondom operaties.

Iris de Graaf, Diergeneeskunde student

Iris is sinds 2020 is werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist om in te vallen bij vakantie en te helpen assisteren bij alle werkzaamheden binnen Veterinair Centrum Zeist.

Freya van Koten, Praktijkondersteuner

Potgieterlaan 1, 3702 GS Zeist, (030) 820 11 73, info@vetcz.nl