Ons team

Monique Schwencke, Dierenarts en Eigenaar VetCZ

Zoals voor veel dierenartsen geldt; ik wilde al dierenarts worden vanaf zeer jonge leeftijd. Mijn hele jeugd en studietijd werkte ik als assistente in verschillende praktijken en raakte ik steeds meer overtuigd van het feit dat ik dierenarts wilde worden. Het vak is zo ontzettend breed dat ik tijdens mijn studie al besloot dat ik mijzelf wilde specialiseren in een deelgebied.

Na mijn afstuderen in 2005 als dierenarts gezelschapsdieren ben ik vier jaar werkzaam geweest aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Daar heb ik een deel van de specialistenopleiding chirurgie – orthopedie gevolgd en veel ervaring opgedaan in deze vakgebieden. Daarna ben ik in verschillende klinieken werkzaam geweest en heb ik mij door het volgen van diverse cursussen in binnen en buitenland verder bekwaamd.

pastpresentfotografie_veterinair_zeist09

Wouter Molenbroek, Dierenarts

Wouter Molenbroek is in 2014 afgestuurd aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft gewerkt bij Dierenartsenpraktijk Bodegraven en Dierenziekenhuis Nunspeet. Binnen deze klinieken heeft hij zich toegelegd op de chirurgie, orthopedie en oncologie door middel van binnen- en buitenlandse cursussen en heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan binnen deze vakgebieden. Hij volgt een opleidingstraject voor de differentiatie orthopedie onder leiding van een specialist chirurgie (ECVS-diplomate). Zijn vrije tijd besteed hij aan crossfit, koken en zijn Duitse Herder Olaf. Wouter is vier dagen per week aanwezig.

Paul van der Heijden, Dierenarts

Sinds 2018 is Paul regelmatig op invalbasis aanwezig.

Nicole Hoogeveen, Dierfysiotherapeut, chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heb ik in 2014 mijn droom waargemaakt en ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut.
Dierfysiotherapie is net als humane fysiotherapie gericht op problemen en klachten van het bewegingsapparaat, zowel bij pees, spier of gewrichtsproblemen. Fysiotherapie kan ingezet worden bij revalidatie na operatie, blessure, maar ook bij neurologische problemen of preventief in de vorm van sportbegeleiding.
Hier in de praktijk werk ik nauw samen met Monique, om de revalidatie na operaties te bespoedigen. Maar ook patiënten van buitenaf zijn hier welkom voor fysiotherapie.

Lisanne van Lint, Paraveterinair

Lisanne is bij ons werkzaam als paraveterinair, ze is hier begonnen in augustus 2020. In 2016 heeft ze haar opleiding afgerond aan het Groenhorst college in Barneveld, daarna heeft Lisanne ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk. Al snel kwam ze erachter dat haar interesse meer bij de tweedelijns zorg ligt. De diversiteit aan behandelingen en operaties is wat Lisanne erg interessant vindt. Naast het assisteren bij de operaties kunt u haar vinden bij de balie, assisteert ze bij de echo’s en houd ze zich bezig met de voorraadbeheer van de praktijk.

Mariëlle Verwoerd, Paraveterinair

Mariëlle is sinds 2021 met veel plezier bij ons werkzaam als paraveterinair. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan het Groenhorst College in Barneveld. Mariëlle heeft voordat ze bij Veterinair Centrum Zeist kwam werken 5 jaar ervaring in een eerstelijnskliniek en 2 jaar ervaring in een tweedelijnskliniek opgedaan. Tweedelijnszorg heeft voor Mariëlle grote interesse door de afwisseling van interessante operaties en behandelingen. Geen enkele dag is het zelfde. Mariëlle is zowel achter de balie als in de operatiekamer te vinden.

Nikki Thimister, Paraveterinair

Nikki is in juni 2020 afgestudeerd als Paraveterinair aan het Aeres MBO in Barneveld en is sinds oktober 2021 werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Nikki heeft een kleine 1,5 jaar in een eerstelijnskliniek gewerkt maar ontdekte dat het werk in een tweedelijnskliniek haar meer aanspreekt. In de operatiekamer voelt ze zich thuis maar ook achter de balie heeft ze haar plekje gevonden. Ze vindt het erg prettig om samen met haar collega’s hun beste beentje voor te zetten, voor de dieren maar zeker ook voor hun eigenaren.

Brenda Kuiper, Paraveterinair

Eind 2021 heeft Brenda tijdens haar opleiding bij ons stage gelopen. Direct hierna is ze bij ons blijven werken en in juli 2022 heeft Brenda haar opleiding paraveterinair/dierenartsassistent bij Aeres training centre Barneveld afgerond. Brenda is met veel plezier werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Ze wil zich verder ontwikkelen richting radiologie en anesthesie. Tijdens het werk vindt Brenda het erg belangrijk om extra aandacht te besteden aan het op het gemak stellen van uw huisdier. In haar vrije tijd is ze voornamelijk in het bos te vinden met haar beagle Silco.

Michelle Boonstra, Diergeneeskunde student

Gedurende haar tussenjaar/afrondende fase van de bachelor diergeneeskunde, is Michelle sinds augustus 2021 werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Na de master wil ze ook het orthopedisch vakgebied in gaan waardoor ze hier alvast optimaal praktijkervaring kan opdoen. In de praktijk is Michelle overal te vinden waar er een extra handje nodig is, zoals in o.a. de spreekkamers, operatiekamers, achter de balie en bij de echo’s. Ze vindt het belangrijk om u en uw dier een zo prettig mogelijke ervaring te bezorgen. Buiten de praktijk
is Michelle veelal op de dansvloer te vinden waar ze fanatiek stijldanst.

Anne van Gils, Diergeneeskunde student

Anne heeft in 2020 haar bachelor diploma diergeneeskunde behaald aan de faculteit Utrecht en is sindsdien bezig met haar master in de richting gezelschapsdieren. Sinds 2020 is ze werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist om regelmatig te assisteren bij werkzaamheden rondom operaties.

Iris de Graaf, Diergeneeskunde student

Iris is sinds 2020 is werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist om in te vallen bij vakantie en te helpen assisteren bij alle werkzaamheden binnen Veterinair Centrum Zeist.

Freya van Koten, Praktijkondersteuner

Potgieterlaan 1, 3702 GS Zeist, (030) 820 11 73, info@vetcz.nl