Ons team

Monique Schwencke, dierenarts en eigenaar VetCZ

Zoals voor veel dierenartsen geldt; ik wilde al dierenarts worden vanaf zeer jonge leeftijd. Mijn hele jeugd en studietijd werkte ik als assistente in verschillende praktijken en raakte ik steeds meer overtuigd van het feit dat ik dierenarts wilde worden. Het vak is zo ontzettend breed dat ik tijdens mijn studie al besloot dat ik mijzelf wilde specialiseren in een deelgebied.

Na mijn afstuderen in 2005 als dierenarts gezelschapsdieren ben ik vier jaar werkzaam geweest aan de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Daar heb ik een deel van de specialistenopleiding chirurgie – orthopedie gevolgd en veel ervaring opgedaan in deze vakgebieden. Daarna ben ik in verschillende klinieken werkzaam geweest en heb ik mij door het volgen van diverse cursussen in binnen en buitenland verder bekwaamd.

foto MONIQUE

Anna Polderman-van Hengel, dierenarts echografie

 

Nicole Hoogeveen, Dierfysiotherapeut, chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heb ik in 2014 mijn droom waargemaakt en ben ik afgestudeerd als dierenfysiotherapeut.
Dierfysiotherapie is net als humane fysiotherapie gericht op problemen en klachten van het bewegingsapparaat, zowel bij pees, spier of gewrichtsproblemen. Fysiotherapie kan ingezet worden bij revalidatie na operatie, blessure, maar ook bij neurologische problemen of preventief in de vorm van sportbegeleiding.
Hier in de praktijk werk ik nauw samen met Monique, om de revalidatie na operaties te bespoedigen. Maar ook patiënten van buitenaf zijn hier welkom voor fysiotherapie.

Rinske Wouda, paraveterinair

Rinske is in 2014 afgestudeerd als paraveterinair en in 2016 heeft ze haar HBO Diermanagement studie behaald in Leeuwarden. Sinds december 2016 is zij binnen Veterinair Centrum Zeist werkzaam als paraveterinair. Naast de zorg voor de dieren heeft ze ook veel interesse in de röntgenafdeling en heeft ze een passie voor voorraadbeheer.

Marloes Heere, paraveteriniair

Marloes heeft in 2008 haar opleiding tot paraveterinair afgerond en is daarna de HBO opleiding Dier- en Gezondheidszorg gaan volgen in Dronten. Na deze studie is zij lange tijd werkzaam geweest in een grote dierenartsenpraktijk voor zowel paarden als gezelschapsdieren. Nu is ze sinds februari 2018 werkzaam binnen Veterinair Centrum Zeist als paraveterinair en officemanager. Marloes heeft een grote interesse in anesthesie waarvoor zij ook diverse nascholingen heeft gevolgd. Naast de operatiekamer kan je haar vinden bij ons op kantoor waar zij diverse management taken zal uitvoeren voor de praktijk.

Mara van Veldhuizen, paraveterinair

Mara is bij ons werkzaam als paraveterinair. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan het Groenhorst college in Barneveld. Ze is hier begonnen in mei 2017. Hiervoor heeft Mara ervaring opgedaan in eerstelijns praktijken, maar ze kwam er al gauw achter dat ze voor de tweedelijns zorg meer interesse heeft. Mara houdt van afwisseling en uitdaging en daarom ook van de diversiteit aan operaties en behandelingen die wij hier doen.

Freya van Koten, praktijkondersteuner

 

Potgieterlaan 1, 3702 GS Zeist, (030) 820 11 73, info@vetcz.nl