Ons team

Monique Schwencke, Specialist orthopedie- chirurgie 

Al vroeg in mijn opleiding wist ik dat ik mij wilde specialiseren in de vakgebieden orthopedie en chirurgie. Het praktisch oplossen van problemen zoals een gebroken poot vond ik geweldig; oplossingen zoeken voor complexe problemen in combinatie met het contact met patient en eigenaar zijn voor mij belangrijke elementen in mijn vak.

In 2016 heb ik besloten om een eigen verwijskliniek te starten in mijn woonplaats zodat ik gezin met twee jonge kinderen en werk makkelijker kon combineren en ik daarnaast de diergeneeskunde op een manier kon uitoefenen die bij mij past; In de eerste plaats is dat zorg leveren in belang van het dier met daarnaast aandacht en tijd voor de eigenaren; de beste behandeling verschilt per situatie en is niet voor ieder dier en iedere eigenaar hetzelfde.

Wouter Molenbroek, Dierenarts

Wouter Molenbroek is in 2014 afgestuurd aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft gewerkt bij Dierenartsenpraktijk Bodegraven en Dierenziekenhuis Nunspeet. Binnen deze klinieken heeft hij zich toegelegd op de chirurgie, orthopedie en oncologie door middel van binnen- en buitenlandse cursussen en heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan binnen deze vakgebieden. Hij volgt een opleidingstraject voor de differentiatie orthopedie onder leiding van een specialist chirurgie (ECVS-diplomate). Zijn vrije tijd besteed hij aan crossfit, koken en zijn Duitse Herder Olaf. Wouter is vier dagen per week aanwezig.

Paul van der Heijden, Dierenarts

Al vanaf het begin van de kliniek is Paul betrokken bij de kliniek. Hij werkt al ruim 15 jaar als zelfstandig chirurg door heel Nederland en komt ons regelmatig ondersteunen in periodes van vakantie of extra drukte.

Nicole Hoogeveen, Dierfysiotherapeut, Chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heb ik in 2014 mijn droom waargemaakt en ben ik afgestudeerd als dierfysiotherapeut.
Dierfysiotherapie is net als humane fysiotherapie gericht op problemen en klachten van het bewegingsapparaat, zowel bij pees, spier of gewrichtsproblemen. Fysiotherapie kan ingezet worden bij revalidatie na operatie, blessure, maar ook bij neurologische problemen of preventief in de vorm van sportbegeleiding.
Hier in de praktijk werk ik nauw samen met de chirurgen, om de revalidatie na operaties te bespoedigen. Maar ook patiënten van buitenaf zijn hier welkom voor fysiotherapie.

Paula Avezaath, Dierfysiotherapeut

Paula wilde van kinds af aan al met dieren werken. In 2019 is dit gelukt en is zij afgestudeerd als dierenfysiotherapeut. Paula heeft 1,5 jaar ervaring opgedaan in een tweedelijnspraktijk waarna ze gestart is met haar eenmanszaak. Paula vind de combinatie van eerstelijns en tweedelijns erg leuk omdat ze zo veel gevarieerde patiënten ziet. Bij Veterinair Centrum Zeist vindt ze onder andere de samenwerking bij revalidatie van operatiepatiënten prettig. Ook patiënten van buitenaf zijn welkom bij Paula. Paula is op maandagen aanwezig.

Lisanne van Lint, Paraveterinair

Lisanne is bij ons werkzaam als paraveterinair, ze is hier begonnen in augustus 2020. In 2016 heeft ze haar opleiding afgerond aan het Groenhorst college in Barneveld, daarna heeft Lisanne ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk. Al snel kwam ze erachter dat haar interesse meer bij de tweedelijns zorg ligt. De diversiteit aan behandelingen en operaties is wat Lisanne erg interessant vindt. Naast het assisteren bij de operaties kunt u haar vinden bij de balie en houd ze zich bezig met de voorraadbeheer van de praktijk.

Mariëlle Verwoerd, Paraveterinair

Mariëlle is sinds 2021 met veel plezier bij ons werkzaam als paraveterinair. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan het Groenhorst College in Barneveld. Mariëlle heeft voordat ze bij Veterinair Centrum Zeist kwam werken 5 jaar ervaring in een eerstelijnskliniek en 2 jaar ervaring in een tweedelijnskliniek opgedaan. Tweedelijnszorg heeft voor Mariëlle grote interesse door de afwisseling van interessante operaties en behandelingen. Geen enkele dag is het zelfde. Mariëlle is zowel achter de balie als in de operatiekamer te vinden.

Nikki Thimister, Paraveterinair

Nikki is in juni 2020 afgestudeerd als Paraveterinair aan het Aeres MBO in Barneveld en is sinds oktober 2021 werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Nikki heeft een kleine 1,5 jaar in een eerstelijnskliniek gewerkt maar ontdekte dat het werk in een tweedelijnskliniek haar meer aanspreekt. In de operatiekamer voelt ze zich thuis maar ook achter de balie heeft ze haar plekje gevonden. Ze vindt het erg prettig om samen met haar collega’s hun beste beentje voor te zetten, voor de dieren maar zeker ook voor hun eigenaren.

Brenda Kuiper, Paraveterinair

Eind 2021 heeft Brenda tijdens haar opleiding bij ons stage gelopen. Direct hierna is ze bij ons blijven werken en in juli 2022 heeft Brenda haar opleiding paraveterinair/dierenartsassistent bij Aeres training centre Barneveld afgerond. Brenda is met veel plezier werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Ze wil zich verder ontwikkelen richting radiologie en anesthesie. Tijdens het werk vindt Brenda het erg belangrijk om extra aandacht te besteden aan het op het gemak stellen van uw huisdier. In haar vrije tijd is ze voornamelijk in het bos te vinden met haar beagle Silco.

Laura van den Hazel, Paraveterinair

Laura heeft in 2016 haar opleiding paraveterinair afgerond, daarna heeft ze zes jaar in een eerstelijns kliniek gewerkt. Toen al vond ze het assisteren bij operaties en alles wat daarbij komt kijken het meest interessant. Het werk bij Veterinair Centrum Zeist sluit daar mooi op aan. De combinatie met mensen én dieren werken en het feit dat elke dag anders is, maakt dat ze dit werk nog steeds erg leuk vind. In haar vrije tijd is ze vaak buiten te vinden en houdt ze van koken.

Michelle Boonstra, Diergeneeskunde student

Gedurende haar tussenjaar/afrondende fase van de bachelor diergeneeskunde, is Michelle sinds augustus 2021 werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Na de master wil ze ook het orthopedisch vakgebied in gaan waardoor ze hier alvast optimaal praktijkervaring kan opdoen. In de praktijk is Michelle overal te vinden waar er een extra handje nodig is. Ze vindt het belangrijk om u en uw dier een zo prettig mogelijke ervaring te bezorgen. Buiten de praktijk is Michelle veelal op de dansvloer te vinden waar ze fanatiek stijldanst.

Tessa van Kernebeek, Diergeneeskunde student

Tessa is sinds 2022 is werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist om in te vallen bij vakantie en te helpen assisteren bij alle werkzaamheden binnen Veterinair Centrum Zeist.

Freya van Koten, Praktijkondersteuner

Freya is in 2004 afgestudeerd als dierenarts, en heeft de eerste jaren met veel plezier gewerkt bij Dierenkliniek Deventer als all-round dierenarts. Het is een prachtig en afwisselend beroep, maar de werktijden zijn niet altijd te plannen en regelmatig ben je ook in de avonden/nachten of weekenden aan het werk. Dit bleek voor Freya op den duur niet te combineren met haar inmiddels geboren kinderen, die een extra zorgvraag hebben. Na een aantal jaren als ‘mantelzorg’, is Freya sinds de oprichting van Veterinair Centrum Zeist betrokken bij deze mooie kliniek en levert zij administratieve ondersteuning; goed te combineren met een soms uitdagend gezin, en toch dicht bij de diergeneeskunde!

Potgieterlaan 1, 3702 GS Zeist, (030) 820 11 73, info@vetcz.nl