Ons team

Monique Schwencke, Specialist orthopedie- chirurgie 

Al vroeg in mijn opleiding wist ik dat ik mij wilde specialiseren in de vakgebieden orthopedie en chirurgie. De combinatie van het praktische gedeelte van het vak in combinatie met het oplossingen zoeken voor complexe problemen maakt het heel uitdagend. Vooral de combinatie van deze aspecten met het contact met patient en eigenaar maakt dit het mooiste vak wat er is.

In 2016 heb ik besloten om Veterinair Centrum Zeist te starten waar we alleen op verwijzing van collega dierenartsen werken. Op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan het welzijn van huisdieren die zo’n belangrijke rol spelen in het leven van veel mensen. Wij hechten er zeer veel belang aan dat mensen zich gehoord voelen en dat wij samen met de eigenaar zoeken naar de beste behandeling voor iedere individuele patient; want die verschilt per situatie en per dier.

Paul van der Heijden, Dierenarts-chirurg

Al vanaf het begin van de kliniek is Paul betrokken bij de kliniek. Hij werkt al ruim 15 jaar als zelfstandig chirurg door heel Nederland en komt ons regelmatig ondersteunen in periodes van vakantie of extra drukte.

Nicole Hoogeveen, Dierfysiotherapeut, Chiropractor

Na jarenlang als fysiotherapeut te hebben gewerkt, heeft Nicole in 2014 haar droom waargemaakt en is zij afgestudeerd als dierfysiotherapeut.
Dierfysiotherapie is net als humane fysiotherapie gericht op problemen en klachten van het bewegingsapparaat, zowel bij pees, spier of gewrichtsproblemen. Fysiotherapie kan ingezet worden bij revalidatie na operatie, blessure, maar ook bij neurologische problemen of preventief in de vorm van sportbegeleiding. Direct na haar opleiding is zij zich verder gaan ontwikkelen en is zij tevens chiropractor en heeft zij zich bekwaamd in dry needling en fascia massagetechnieken.

Paula Avezaat, Dierfysiotherapeut

Paula wilde van kinds af aan al met dieren werken. Na haar studie fysiotherapie heeft zij in 2019 de aanvullende opleiding tot dierfysiotherapeut afgerond. Ze heeft bij verschillende dienklinieken ervaring opgedaan en is werkt sinds 2022 parttime werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Haar interesse ligt bij het begeleiden van de revalidatie van dieren na een orthopedische ingreep. Op de maandag is Paula standaard bij ons werkzaam en zo nodig ook op andere dagen.

Lisanne van Lint, Paraveterinair

Lisanne is bij ons werkzaam als paraveterinair. In 2016 heeft ze haar opleiding afgerond aan het Groenhorst college in Barneveld, daarna heeft Lisanne ervaring opgedaan in een eerstelijns praktijk. Al snel kwam ze erachter dat haar interesse meer bij de tweedelijns zorg ligt. De diversiteit aan behandelingen en operaties is wat Lisanne erg interessant vindt. Naast het assisteren bij de operaties kunt u haar vinden bij de balie en houdt zij zich bezig met het voorraadbeheer van de praktijk. In 2022 heeft zij succesvol meerdere nascholingen in anesthesie afgerond waardoor zij zich ‘senior anesthesie-assistent’ mag noemen.

Mariëlle Verwoerd, Paraveterinair

Mariëlle is sinds 2021 met veel plezier bij ons werkzaam als paraveterinair. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan het Groenhorst College in Barneveld. Mariëlle heeft voordat ze bij Veterinair Centrum Zeist kwam werken 5 jaar ervaring in een eerstelijnskliniek en 2 jaar ervaring in een tweedelijnskliniek opgedaan. Tweedelijnszorg heeft voor Mariëlle grote interesse door de afwisseling van interessante operaties en behandelingen. Geen enkele dag is het zelfde. Mariëlle is zowel achter de balie als in de operatiekamer te vinden.

Nikki Thimister, Paraveterinair

Nikki is in juni 2020 afgestudeerd als Paraveterinair aan het Aeres MBO in Barneveld. Nikki heeft stage gelopen bij Veterinair Centrum Zeist en heeft daarna ca 1,5 jaar in een eerstelijnskliniek gewerkt. Daarna is ze bij Veterinair Centrum Zeist komen werken om zich verder te ontwikkelen in de tweedelijns diergeneeskunde. In de operatiekamer voelt ze zich thuis en zij volgt momenteel een aanvullend opleidingstjracent voor anesthesie assistent. Ze vindt het erg prettig om samen met haar collega’s te zorgen dat alles goed verloopt en zowel de dieren als de eigenaren zich op hun gemak voelen.

Brenda Kuiper, Paraveterinair

Eind 2021 heeft Brenda tijdens haar opleiding bij ons stage gelopen. Direct hierna is ze bij ons blijven werken en in juli 2022 heeft Brenda haar opleiding tot paraveterinair bij Aeres training centre Barneveld afgerond. Brenda is met veel plezier werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Ze wil zich verder ontwikkelen richting radiologie en anesthesie; waar zij inmiddels al aanvullende nascholing in heeft gevolgd. Tijdens het werk vindt Brenda het erg belangrijk om extra aandacht te besteden aan het op het gemak stellen van uw huisdier. In haar vrije tijd is ze voornamelijk in het bos te vinden met haar beagle Silco.

Laura van den Hazel, Paraveterinair

Laura heeft in 2016 haar opleiding paraveterinair afgerond, daarna heeft ze zes jaar in een eerstelijns kliniek gewerkt. Toen al vond ze het assisteren bij operaties en alles wat daarbij komt kijken het meest interessant. Het werk bij Veterinair Centrum Zeist sluit daar mooi op aan. De combinatie met mensen én dieren werken en het feit dat elke dag anders is, maakt dat ze dit werk erg leuk vindt. In haar vrije tijd is ze vaak buiten te vinden en houdt ze van koken.

Tessa van Kernebeek, Diergeneeskunde student

Tessa is sinds 2022 is werkzaam bij Veterinair Centrum Zeist. Zij helpt op zaterdag met het opruimen en schoonmaken van de praktijk en biedt regelmatig een helpende hand doordeweeks als haar studie dat toelaat.

Freya van Koten, Praktijkondersteuner

Freya is in 2004 afgestudeerd als dierenarts, en heeft de eerste jaren met veel plezier gewerkt bij Dierenkliniek Deventer als all-round dierenarts. Het is een prachtig en afwisselend beroep maar ook een beroep met wisselende werktijden wat helaas niet goed te combineren bleek met een gezin met twee kinderen die een extra zorgvraag hebben. Na een aantal jaren als ‘mantelzorger’, is Freya sinds de oprichting van Veterinair Centrum Zeist betrokken en biedt zij naast administratieve ondersteuning ook ondersteuning in het personeelsbeleid; goed te combineren met een soms uitdagend gezin, en toch dicht bij de diergeneeskunde.

Potgieterlaan 1, 3702 GS Zeist, (030) 820 11 73, info@vetcz.nl